Știți vorba aia care spune că visele pot deveni realitate? Ei bine, unul dintre visele mele  s-a îndeplinit vara asta, la concertul unde mă duc de 5 ani încoace, deși nu am crezut nici o clipă ce mi se întâmplă până nu am ajuns acolo.

Trebuie să vă mărturisesc că e concertul la care mă duc cu drag, în fiecare vară, la sfârșitul lunii iulie, chiar din momentul când se anunță data concertului, îmi și fac rezervare pentru cazare într-o stațiune din apropiere. Am mai scris aici, pe blog, despre experiențele de la aceste concerte, dar nu atât de detaliat, însă anul ăsta a fost special.

Mă leagă amintiri foarte plăcute de la edițiile trecute de Live pe Plajă, mai ales  în 2016 când fotograful oficial al concertului m-a făcut să-mi dau seama că fotografia e o parte din mine și trebuie să o iau în serios, ceea ce până atunci nu am făcut. Cum spuneam, în 2016, am realizat o fotografie la concert, cu solistul de la Carla’s Dreams pe care mi-a apreciat-o fotograful Mircius Aecrim din Barcelona. Asta a însemnat enorm pentru mine la vremea aceea. Anul următor, în 2017, când mă chinuiam din nou să surprind alte momente, l-am văzut și l-am abordat, acesta și-a adus aminte de aceea fotografie, lucru ce m-a motivat și mai mult, pentru că din sutele de fotografii pe care le-a văzut și le vede zilnic omul ăsta și-a adus aminte tocmai de a mea.

Așa că iată-mă în 2018, scriindu-le celor de la Europa Fm Live pe Plajă și cerând acreditare foto pentru eveniment. Și ghiciți ce, mi-au acceptat cererea cu o săptămână înainte și mi-au spus că mă așteaptă cu legitimația în fața scenei în prima zi de concert. Când am aflat așa, am întrebat și eu în stânga și în dreapta pentru câteva sfaturi care mai mult m-au încurcat decât m-au ajutat, până ce am ajuns la un cunoscut fotograf de concerte din București care mi-a cerut să vadă scena, iar când i-am trimis o fotografie din vechi cu ea mi-a spus că m-am hazardat la ceva prea mare pentru vârsta mea și mai ales ca începător. Dar, am luat-o ca pe o provocare, pe care am acceptat-o încă de când am trimis acea cerere.

Ca să nu vă mai plictisesc cu detaliile, am ajuns acolo, mi-am primit legitimația, am intrat în backstage, unde mi s-a explicat ce și cum aveam voie să fac, pe unde să merg, pe cine să abordez. Tot ce pot să vă spun despre experiența backstage se poate rezuma la câteva cuvinte: HAOS BINE ORGANIZAT. Sunetiști, instrumentiști, mașiniști, cei de la tehnic, membrii trupelor, cei din staff-ul vedetelor erau acolo și toată lumea era agitată. Normal că nu erau doar atâția, mai erau rude ale oamenilor de radio, oamenii de radio, copii și nevestele lor, admiratori sau invitați speciali și uneori un grup de fani.

Aveam acces în fața scenei printr-un gărduleț, iar locul era foarte strâmt, așa că am ales să găsesc accesul spre public direct, ca să surprind momente și de acolo, într-un fel mai lejer. Bineînțeles că m-am întâlnit din nou cu Mircius care mi-a dat sfaturi foarte valoroase, mi-a explicat despre lumini, umbre și mișcare și mi-a spus ce să am în vedere, ca să fac fotografii cât mai reușite.

Așa că prima seară a fost destinată familiarizării, studierii terenului și cunoașterii oamenilor noi. La fiecare artist care urca pe scenă ieșeam în față pentru 10-15 minute, trăgeam cam 50 de cadre de artist și mă strecuram în siguranța culiselor. Aș minți dacă aș spune că totul a fost frumos, doar lapte și miere, pentru că nu a fost așa. În primul rând, pe litoral fuseseră ploi torențiale, care au și continuat în toate cele trei zile de distracție, iar pe jos era noroi amestecat cu apă și nisip, iar eu trebuia să mă concentrez să nu-mi rup gâtul în timp ce căutam unghiul perfect. Apoi, trebuia să am grijă să nu lovesc pe nimeni cu aparatele foto și nici să le blochez vederea ridicându-le prea sus… Nu mai zic că muream de durere de mâini și picioare, am făcut febră musculară, pentru că am stat 3 zile de la 16:30 până la 1 noaptea în picioare și cu mâinile pe sus.

Dar, uitând de părțile mai puțin plăcute, experiența per total a fost MEGA-FUCKING-WOW! Totul parcă era desprins din filme, iar cel mai uimitor a fost efortul și munca imensă pe care am văzut că au depus-o toți oamenii aceia. Toți cei pe care i-am văzut acolo își aveau locul, erau pasionați și devotați. În anii din urmă, când stăteam în fața scenei nu am fost niciodată conștientă de prezenta acelui furnicar din spatele scenei.

Acum lăsând detaliile astea, care probabil vi s-au părut cam plictisitoare, să trecem la întâlnirea propriu-zisă cu vedetele. Cât am fost acolo, aveam dreptul să mă duc la sesiunea de fotografii și autografe de la panoul special amenajat. Am făcut fotografii  cu artiștii pe care îmi doream de mult să-i văd și cu băieții de la Carla’s Dreams, care, așa cum știți, sunt preferații mei. Toți au fost niște scumpi și niște drăguți, au vorbit frumos și au stat până ce ultimul om a făcut fotografii cu ei. Cel mai mult m-a impresionat Irina Rimes o fată extrem de delicată și cu bun-simț, care apropo dragilor, e și mai drăgălașă și sensibilă în realiate. Apoi a fost „Motanul” (Denis Roabeș) de la The Motans, modest și cu un zâmbet larg. Dar, apoi a fost Antonia. Fraților, nu știu ce face femeia aia de arată atât de bine, dar efectiv am rămas cu gura căscată când am văzut-o atât de zâmbitoare și  atât de sexy, ce să mai! Cel mai rău a fost la Domnu’ Smiley, pentru că era foarte multă lume și ne-am călcat în picioare la propriu, din cauză că toți erau nerăbdători să se pozeze alături de el. Ai mei ,moldoveni talentați au fost, ca întotdeauna, „ză best”. Au făcut fotografii alături de toată lumea și au schimbat câteva cuvinte cu fiecare.

Acum, pe bune, să trecem la treburi mai serioase și să vă las mai jos galeria mea foto, interviurile din backstage realizate de Toader Păun și momentele integrale ale artiștilor de pe scenă, în caz că vreți să vedeți cum ne-am făcut de cap timp de trei zile.

26.07 – seara rock:

Interviu Backstage The Kryptonite Sparks cu Toader Păun

 Interviu Backstage Toulose Lautrec cu Toader Păun

Toulouse Lautrec – Pasager (Live pe Plajă)

Interviu Backstage Vița de Vie cu Toader Păun

Concert integral Vița de Vie (Live pe Plajă)

Interviu Backstage The Mono Jacks cu Toader Păun

The Mono Jacks – When I was gone | LIVE PE PLAJĂ

27.07 – a doua seară:

Interviu Backstage Lidia Buble cu Toader Păun 

Interviu Backstage Antonia cu Toader Păun

Antonia – Hotel Lounge | LIVE PE PLAJĂ

Interviu Backstage Feli cu Toader Păun

Interviu Backstage Fly Project cu Toader Păun

Interviu Backstage Vunk cu Toader Păun

Vunk – Numai la doi | LIVE PE PLAJĂ

Interviu Backstage Ștefan Bănică cu Toader Păun

Ștefan Banica – Șefa mea e belea |LIVE PE PLAJĂ

Interviu Backstage Smiley cu Toader Păun

La mulți ani cântat pentru Smiley pe scena Europa FM Live pe Plajă 2018

28.07 – a treia seară:

Interviu Backstage cu Toader Păun și Irina Rimes

Irina Rimes – Bolnavi amândoi | LIVE PE PLAJĂ

Interviu Backstage cu Toader Păun și The Motans

The Motans la Europa FM LIVE pe Plajă 2018 – Concert integral

Interviu Backstage cu Toader Păun și Holograf

Interviu Backstage cu Toader Păun și Carla’s Dreams

Carla’s Dreams Europa FM LIVE pe Plajă 2018 – Concert integral

Și așa cum am scris și pe profilul de Instagram la ultima postare legată de concert, atmosfera a fost cu adevărat faină în toate cele 3 zile, dar mai ales în ultima seară, probabil și pentru că abia așteptam să-i revăd pe băieți.

Chiar dacă a plouat și a fost vreme urâtă, lumea a venit și s-a bucurat de muzica bună, cântată de artiștii momentului, au trăit clipa și sper eu, că fiecare a avut parte de un concert reușit.

Băieții de la Carla’s au fost în mare formă și au bucurat atât fanii, cât și oamenii care îi vedeau și îi ascultau prima dată live cu piese bine-cunoscute, cu glume bine plasate și  transmițând emoții care au ajuns de la cel mai tânăr, până la cel mai bătrân suflet de acolo. Am văzut o fetiță de 7-8 anișori care dansa neîncetat și știa fiecare vers al fiecărei piese. Dar, ce m-a amuzat cel mai tare a fost o doamnă la vreo 40 de ani care dansa la propriu într-o baltă și cânta cât o ținea gura fiecare refren. Toate inimile vibrau la unison, lumea cânta, sărea, se distra. Asta am ales să fac și eu după ce am încercat să trag câteva cadre cu băieții pe scenă, și trebuie să recunosc că nu mi-au ieșit chiar așa cum mi-am dorit pentru că ei sunt într-o continuă mișcare. Am lăsat aparatul jos și am vibrat și eu împreună cu ceilalți,  am vrut să trăiesc acel zbucium, să mă bucur la maxim de fiecare piesă și moment. Să fiu acolo, doar acolo, prezentă pentru muzică. Chiar nu mi-am mai făcut griji legate de cum au ieșit fotografiile, ce o să urmeze după acest concert, ce voi face, cum o să editez și alte griji care îmi țineau mintea ocupată până în acele momente. După concert, în drum spre alte stațiuni și spre cazare oamenii vorbeau pe stradă și aveau numai cuvinte de laudă la adresa trupei mele favorite, ca de exemplu: „Moldovenii ăștia chiar sunt talentați” sau „Tipii știu să facă muzică” și altele pe care nu am putut să le rețin, pentru că se auzeau atâtea de pe întreaga stradă. Toate astea m-au făcut să mă simt liberă și tocmai de asta îmi place să mă duc la concertele Live pe Plajă, pentru că știu că orice ar fi pe plaja aia, mă descarc de toate grijile și problemele și mă încarc de la oamenii din jurul meu cu pozitivitate, cu speranță și simt libertatea.

Nu mai spun că am revenit acasă, am triat, am editat ,iar am ales, am tăiat și am retușat din peste 3000 de fotografii și în final le-am restrâns numărul la câteva sute, pe care ulterior le-am trimis celor de la Europa Fm, iar o săptămână mai târziu apărea minunatul articol pe site-ul lor, pe care vi-l las aici: https://www.europafm.ro/cum-a-fost-europa-fm-live-pe-plaja-in-ultimii-5-ani-pentru-un-fan-care-acum-si-a-urmarit-artistii-direct-de-pe-scena-galerie-foto/

În acest articol o să vedeți o selecție de fotografii realizată de însuși Toader Păun și câteva cuvinte despre experiența mea din ultimii 5 ani. Iar, cu acestă ocazie, vreau să mulțumesc din suflet întregii echipe Europa Fm pentru că au avut încredere în mine, artiștilor, pentru că vin de fiecare dată să ne bine-dispună și să ne ajute să ne exprimăm emoțiile într-o mare de oameni, chiar la malul mării, într-un cadru deosebit pentru un concert și tuturor oamenilor pentru care acest concert a devenit deja tradiție.

Mă bucur că pot să împărtășesc cu voi aceste sentimente și sper că v-am convins măcar pe câțiva dintre voi să mergă la acest eveniment!

„Povețe ia, dar judecă tu însuți.” – William Shakespeare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s