Nu voi descrie într-un mod obiectiv acest concert, pentru că l-am așteptat de prea mult timp, mai exact din ianuarie de când s-au pus în vânzare biletele.

După experiența de anul trecut de la Arene, când acești molodoveni au lansat albumul intitulat „Antiexemplu”, am spus că neapărat trebuie să revin la un astfel de concert, cu o astfel de regie. Pentru că așa a fost anul trecut: Teaser (3 minute) și #Antiexemplu 13 mai 2017 (14 minute).

Vremea a ținut până la un punct cu miile de oameni care și-au făcut timp și au venit să-i vadă chiar și de foarte departe. Câțiva stropi de ploaie și-au făcut simțită prezența, culmea, chiar în timp ce pe scenă se cânta „Formula apei”, o piesă lansată în noiembrie anul trecut.

Totul a început cu o plimbare prin Parcul Carol, după părerea mea unul din cele mai frumoase parcuri din București, după Herăstrău. Arenele Romane se află în acest parc, iar drumul spre ele e străjuit de-o parte și de alta de copaci bătrâni și înalți.

Când am ajuns la intrare era ora 17 și oamenii deja se strânseseră într-un număr mare și așteptau nerăbdători ora 19 ca să poată avea acces în Arene. Cele 2 ore s-au scurs repede discutând cu cei din jur și revăzând oameni care au fost și anul trecut. Imediat ce am trecut de poartă și biletul a fost scanat, două domnișoare împărțeau tuturor mănuși albe cu sigla Carla’s pe care urma să le folosim la piesa „Ne bucurăm în ciuda lor”, pentru că așa e obiceiul.

20180505_184046

Odată ce intrai trebuia să-ți petreci timpul într-un fel, până la 21 când urma să înceapă concertul. Și aveai o mulțime de lucruri de făcut, mai ales că muzica ritmată a tuturor artiștilor de la Global Records răsuna în difuzoare și te făcea să nu ai stare. Puteai să îți iei ceva de băut (aveai multe variante de unde să alegi), ceva de mâncare sau să vizitezi shop-urile improvizate de unde puteai să cumperi hanorace, tricouri, șepci toate având sigla bine-cunoscută sau artwork-urile pieselor lansate până acum. Sephora România avea un corner special amenajat unde make-up artiștii te făceau și pe tine să arăți la fel ca membrii trupei. Cei de la Tucano Coffee aveau un stand special amenajat de unde puteai să savurezi o cafea sau un ceai rece și comercializau pungi de cafea în ediție specială sau brățări inscripționate în ediție limitată Monomaniac.

După ce am explorat toate standurile, am urcat pe trepte până sus, la coloanele caracteristice Arenelor Romane și am făcut o panormă în timp ce intra din ce în ce mai multă lume și își ocupa locul, fie în tribune, fie în arenă.

20180505_200201

Cea mai tare chestie a fost că în timp ce oamenii urcau pe Instagram postări cu hashtag-ul Monomaniac, acestea apăreau în timp real pe un feed de pe ecranele laterale ale scenei.

Nu a durat mult și show-ul a început. Și a fost fantastic! O explozie de lumini, de culori, de confetti, dar mai ales de sentimente și stări diverse. Ceea ce mi-a plăcut și îmi place în general la prestația live a celor de la Carla’s Dreams este că te face să treci de la bucurie și extaz, la tristețe și melancolie foarte ușor și într-un fel creează o stare pe care nu o poți descrie… e poate vocea, sunt versurile sau linia melodică, de vină.

Cu ocazia acestui concert băieții au hotărât să lanseze și o piesă promisă de mult, care să rezume exact ce am simțit și noi când am fost acolo, alături de ei, fluturi în stomac.

20180505_181146.png

Scenografia pregătită a fost spectaculoasă, mai ales micile balerine care au dansat pe ritmul prea-bine cunoscutei piese Imperfect

Această prezentare necesită JavaScript.

Dar, asta nu a fost tot. Emoțiile s-au ținut lanț atunci când pe scenă au urcat, unul câte unul, copilași care au alcătuit un cor și au cântat alături de Sergiu (solistul) piesa Unde.

La Dragostea din plic pe scenă li s-au alăturat doi trompetiști zâmbăreți și un acordeonist șucar, iar coregrafia lui Veve a spus tot.

Cum am spus mai sus, show-ul a fost completat de lumini și reflectoare în diverse culori și de exploziile repetate de confetti.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pauzele dintre piese au fost asezonate cu glumele lui Sergiu, iar vocea sa deosebită a alinat fiecare suflet care a venit să-i asculte.

Ava (basistul) cu mișcările și gestica mereu la el, Grin (chitaristu) cel cuminte, Joy (toboșarul) cel zâmbăreț, Vanea  (backing vocal) cel nebunatic și pianistul fără nume (membrul cel mai nou) au fost puși la treabă, au făcut și prostii dar ne-au și încântat fiecare în felul său.

Special pentru acest concert, băieții au pregătit un colaj de patru piese pe care de obicei nu le cântă în prestațiile live (Animal de pradă, Formula apei, Frica, 17 ani) , iar pe ecranele din spate se proiectau desene din nisip create în direct de artista Ana Munteanu.

 

De fiecare dată când se revărsau toate acele confetti peste mine, mă gândeam că ele reprezintă câte un vis sau dorință împlinită.

PSX_20180506_175349

Carele de filmare de la Antena 1 nu au lipsit nici anul acesta, deci în vreo lună probabil că iar se va difuza concertul integral la TV.

Cu această ocazie vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui spectacol și la îndeplinirea unui vis, visul de a uni oamenii prin muzică al celor din CSD. Le mulțumesc echipei BestMusicIaBiletGlobal RecordsAntena 1Lidl Arena EventsSephora și Tucano Coffee pentru organizare, pentru tehnică, pentru scenă, pentru materiale, pentru scenografie, pentru mâncare, băutură și machiajul profesionist. Le mulțumesc de milioane de ori celor de la Carla’s Dreams pentru că fac muzică, pentru că sunt sinceri și pentru că există!

You are CsD!

Un gând despre “Concert Carla’s Dreams la Arenele Romane #Monomaniac, 5 mai 2018, București

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s