Făcută să lumineze mintea omului și să-i încălzescă sufletul, cartea este purtătoarea peste milenii a înțelepciunii și a cunoașterii umane.

Îmi amintesc și acum cu plăcere prima mea carte de colorat. Am răsfoit-o cu mare nerăbdare și imagini după imagini îmi treceau prin fața ochilor. De când am descoperit-o, cartea s-a dovedit a fi un prieten credincios, răbdător și care are întotdeauna timp pentru mine.

La ce mă gândesc când aud cuvântul carte? Mă gândesc la prinți și prințese, la tărâmuri noi și nedescoperite, la magie și la vrăjitori, la lucruri vechi și uitate, la tărâmuri pline cu verdeață și flori, la ape cristaline, la întâmplări fascinante despre viață și moarte, dar mai ales mă gândesc la lumile paralele și la spiritele care ne înconjoară. Mă gândesc la scrisul fin și la filele subțiri, la lucrurile interesante și frumoase pe care le voi descoperi, dar și la acțiunea palpitantă care mă va prinde în vârtejul ei. De fiecare dată când deschid o carte, încep să trăiesc în altă viață, în alt univers și în altă poveste. Încep să văd cu „ochii minții” locul unde se petrece acțiunea și să simt emoțiile personajelor. Cărțile ne deschid lumi noi și ne fac  să ieșim din monotonia zilnică a lumii noastre.

„Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârșit de idei și imagini.” – Mihai Eminescu

„Povețe ia, dar judecă tu însuți.” – William Shakespeare 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s