De curând a început la Pro Tv, Românii au Talent sezonul cu numărul 8. Însă față de alți ani, multe s-au schimbat. Atât în regie, cât și în diversitatea oamenilor care urcă pe scenă. Iar semnalul de alarmă pe care vreau să vi-l transmit eu este legat de această diversitate. Eu sunt adepta diversitații în rândul oamenilor și nu sunt genul care să facă discrimnări. Însă azi, vreau să vă aduc altceva în atenție.

Mulți sunt oamenii care urcă pe acea scenă din alte țări, dar care au rădăcini românești, care s-au născut în România, au crescut, au rude și prieteni aici și care cunosc tradițiile noastre. Dar, au ales să plece. Și acum spun că acolo e greu și că nu se descurcă și că vor să se întoarcă. Însă mai spun și că nu se vor întoarce decât atunci când se va produce o schimbare.

Auzind așa, m-am cam mirat puțin… puțin mai mult.

Iar, acum stau și mă întreb ceva. Dacă tot spun că vor o schimbare, atunci mă gândesc și că trebuie să participe la ea. Ori așteaptă ca alții să o facă pentru ei (adică cei din țară – care sunt oropsiți și muncesc mult pe bani puțini), iar ei să se întoarcă bine-mersi după ce ne-au părăsit și ne-au abandonat. De ce?

Eu îi cred că acolo e greu, că e exact așa cum spun, dar stau, pentru că banul le ține de cald. Nu trebuie să plece din țară, să își distrugă rădăcinile, atunci când cred că le-a ajuns și că nu mai pot. NU! Trebuie să lupte, să își ajute țara și oamenii care o alcătuiesc, nu să o abandoneze!

Chiar dacă „CORUPȚIA UCIDE” să știți și că în alte țări există și corupție și trădare și încălacre de norme, chiar și lucruri mai grave. România nu e singura țară de pe pămâtul ăsta unde se întâmplă astfel de lucruri, e doar una dintre multitudinea de țări.

Speranțele noastre pentru viitor pleacă afară. Pleacă pentru că se gândesc la ei, doar la ei. Nu se gândesc ce repercusiuni poate să aibă plecarea lor în alte țări. Vor să-și vândă ideiile briliante altor țări și uită de unde au plecat și unde, probabil, au conceput acele idei, ACASĂ, în țara lor. Aleg lucrul ușor și nu vor să se lupte, dar când se întâmplă ceva în țară iese diaspora în stradă să protesteze? Normal.

Noi, oamenii (toți, absolut toți) putem să luăm decizii, să gândim, să alegem, suntem liberi! Iar libertatea (de gândire și acționare) este cel mai mare lux pe care îl poate avea un om în viața lui! Gândiți-vă înainte să-l luați pe NU POT în brațe și fiți patrioți, nu lăsați pe nimeni să vă calce țara în picioare și să vă taie rădăcinile, iar când auziți pe cineva că se plânge că e greu la noi, să-i spune-ți că-i greu peste tot, pentru că peste tot sunt oameni nemulțumiți.

Respect inițiativa Pro Tv-ului de a face Marea Unire a Talentului, dar să nu-i mai dea pe post pe cei care spun că vor o schimbare și că doar când aceasta se va realiza se vor întoarce acasă. Schimbarea e fiecare român în parte, și tu, și eu, și noi, și voi, și toți cei care sunt români, și nu o să schimbăm nimic decât când o să conștientizăm puterea țării noastre.

„Poveţe ia, dar judecă tu însuţi.” – William Shakespeare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s